Kváskový chléb v tandyru
Kváskový chléb v tandyru
V tandyru si můžete upéct i pravý český kváskový chléb. Byli jsme překvapení, jak snadné to bylo. Nejtěžsí bylo počkat, až vychladne a budeme ho moci nakrojit.
Na malý bochník kváskového chleba budete potřebovat:
300 g hladké mouky
50 g žitné mouky
150 g žitného kvásku
8 g soli
200 ml vody
1 lžička drceného kmínu
Všechny suroviny dejte do mísy a vymíchejte v hladké těsto. Poté vytvarujte bochníček, vložte ho do pomoučené ošatky a nechte odpočívat a růst přibližně 6 hodin.
Rozpalte tandyr a připravte si grilovací mřížku, může být jednopatrová i třípatrová. Na mřížku složte pečící papír. Nakynutý bochník chleba opatrně překlopte na mřížku a ihned vložte do tandyru.
Pečte 30 - 35 minut.
Po upečení nechte vychladnout, kůrka krásně změkne.
Zde je video z našeho pečení: