Kváskový chléb v tandyru

23.06.2022

V tandyru si můžete upéct i pravý český kváskový chléb. Byli jsme překvapení, jak snadné to bylo. Nejtěžsí bylo počkat, až vychladne a budeme ho moci nakrojit.

Na malý bochník kváskového chleba budete potřebovat:

300 g hladké mouky

50 g žitné mouky

150 g žitného kvásku

8 g soli

200 ml vody

1 lžička drceného kmínu

Všechny suroviny dejte do mísy a vymíchejte v hladké těsto. Poté vytvarujte bochníček, vložte ho do pomoučené ošatky a nechte odpočívat a růst přibližně 6 hodin.

Rozpalte tandyr a připravte si grilovací mřížku, může být jednopatrová i třípatrová. Na mřížku složte pečící papír. Nakynutý bochník chleba opatrně překlopte na mřížku a ihned vložte do tandyru.

Pečte 30 - 35 minut.

Po upečení nechte vychladnout, kůrka krásně změkne.

Zde je video z našeho pečení: