Průvodce výběrem vhodného tandyru
Pomůžeme Vám vybrat si správnou velikost tandyru a vysvětlíme, čím se od sebe tandyry liší.
Pokud si tandyry chcete prohlédnout osobně, zavolejte nám a stavte se v Benátkách nad Jizerou.
Tandyry se liší velikostí, konstrukčními detaily a počtem špízových jehel, které je možné umístit do tandyru.
Největší je tandyr Aladin. Je vybaven 20 špízovými jehlami. Je určen pro velké skupiny nebo pro komerční využití. Je také vhodný pro pečení velkých kusů masa, např. jehněčí kýty.
Pokud plánujete péci často s přáteli, vyberte si určitě největší tandyr Dastarhan, Ataman, Aladin mini nebo Skif. Všechny pojmou dvanáct špízových jehel najednou. Zároveň mají široké hrdlo, proto je pro ně vhodné příslušenství s průměrem 28 cm - grilovací mřížky, špízový stromek, pizza kámen. V největších tandyrech lze péct až 12 kg masa najednou. Díky své velikosti a silným stěnám udrží teplo minimálně 1,5 hodiny po rozpálení.
Tandyr Ataman, Skif a Dastarhan nabízíme i ve variantě s odklopným víkem na pantu pro snažší manipulaci.
Tandyr Dastarhan má ze všech typů nejsilnější stěnu a nabízí proto i nejdelší čas aktivního pečení. Tandyr Skif má oproti tandyrům Aladin mini a Ataman o 1 cm silnější stěnou a tím i lepší akumulací tepla.
Tandyr Esaul pojme 8 špízových jehel najednou, zavěšují se na kovanou hrazdu v hrdle.
Originální způsobem zavěšení jehel se vyznačují tandyry Lovec a Don Sarmat. Až 8 špízových jehel se zavěsí do zářezů ve víku tandyru. Je to pohodlné řešení. Lovec je svojí velikostí vhodný pro 6 jedlíků, Don Sarmat je o něco menší.
Pokud se stále nemůžete rozhodnout, volejte, pište, rádi Vám poradíme!